Τελευταία άρθρα

Quality since 1985.

Ο Διονύσης Τσετσέλης, επικεφαλής εκπαιδευτής της Ελληνικής Ακαδημίας Τάι Τσι Τσουάν της Οικογενείας Γου, είναι εσωτερικός μαθητής του Φύλακα της Πύλης της Οικογενείας Γου, Μεγάλου Δασκάλου Γου Κουόνγκ Γιου, και κατέχει το 5ο Ντουάν από την Chinese Wushu Association. Ξεκίνησε το Τάι Τσι Τσουάν το 1985, σε ηλικία 20 ετών. Τα πρώτα 7 χρόνια της πορείας του διδάχθηκε το στυλ Γιανγκ, ενώ συνέχισε για άλλα 14 χρόνια ασκούμενος σε ένα παρακλάδι του στυλ Γου, μαθητεύοντας κοντά σε Έλληνες αλλά και ξένους εκπαιδευτές. Το 2006, ενώ αναζητούσε από καιρό να ενταχθεί σε μια αυθεντική γενεαλογία, ήρθε σε επαφή με την οικογένεια Γου, μέσω του Μεγάλου Δασκάλου Γου Κονγκ Γιου.

Αμέσως μετά τα πρώτα σεμινάρια που διοργάνωσε στην Ελλάδα με εισηγήτρια την απεσταλμένη του σίφου Γου, σίφου Τσουάνγκ Χιουέι Σιου, διαπίστωσε το βάθος και την αυθεντικότητα της γνώσης της Οικογενείας Γου και αποφάσισε να ακολουθήσει μαζί με τους μαθητές του τον Μεγάλο Δάσκαλο Γου Κονγκ Γιου, απόφαση που ενισχύθηκε και εδραιώθηκε όταν γνώρισε και τον ίδιο και διδάχθηκε από αυτόν προσωπικά. Η μετάβασή του από το στυλ που εξασκούσε, στο αυθεντικό Τάι Τσι Τσουάν της Οικογενείας Γου υπήρξε σύντομη, με δεδομένη τη σε μεγάλο βαθμό κοινή ύλη και κινησιολογία των δύο στυλ, την πολύχρονη εμπειρία του αλλά και τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε επί έναν χρόνο, ασκούμενος επί ατελείωτες ώρες μόνος του αλλά και από κοινού με τους μαθητές του.

Κατά το παρελθόν, έχει διδάξει Τάι Τσι Τσουάν για πολλά χρόνια στην Ελλάδα, σε δεκάδες μαθητές δημοσίων δημοτικών σχολείων ηλικίας 6-12 ετών αλλά και ενήλικες, σε πολλές σχολές και γυμναστήρια, καθώς και στη δική του σχολή, η οποία λειτούργησε στην Αθήνα από το 1995 έως το 1999 με την ονομασία Αείροον, που σημαίνει «Αυτό που ρέει για πάντα».

Από το 1999 λειτουργεί τον εξειδικευμένο εκδοτικό οίκο Αλκίμαχον (που σημαίνει την ιδιότητα που έχει κάποιος να μάχεται με εσωτερική δύναμη για ηθικούς και δίκαιους σκοπούς), ο οποίος εκδίδει βιβλία πολεμικών τεχνών και εναλλακτικών θεραπειών, καθώς και δύο περιοδικά πολεμικών τεχνών, το Martial Arts’ Path και την ελληνική έκδοση του πολύ φημισμένου και υψηλής ποιότητας Αμερικανικού περιοδικού Journal of Asian Martial Arts.

Πιστεύει ότι το Τάι Τσι Τσουάν είναι μια πολεμική τέχνη που έχει τεράστιο βάθος και εύρος, μπορεί να βοηθήσει όλους τους ανθρώπους στην υγεία, τη ζωή και την καθημερινότητά τους και ότι μέσα από την εξάσκηση σε αυτό μπορούν να δημιουργηθούν πολύ καλές σχέσεις και αλληλοκατανόηση μεταξύ ατόμων διαφορετικών πολιτισμικών και κοινωνικών καταβολών. Γι’ αυτούς τους λόγους το Τάι Τσι Τσουάν δεν πρέπει να κλείνεται σε μικρούς, κλειστούς ελιτίστικους κύκλους, κρυμμένο πίσω από ένα πέπλο μυστηρίου, μεταφυσικής και μυστικοπάθειας ή να αυτοπεριορίζεται σε μια ελαφριά New Age αντίληψη αλλά να δίνεται απλόχερα, σωστά και ολοκληρωμένα σε όλους τους ενδιαφερόμενους.