Τελευταία άρθρα

Quality since 1985.

Basic Instructors Course Tai Chi Chuan

ONLINE BASIC INSTRUCTOR COURSE

Γίνε πιστοποιημένος εκπαιδευτής Τάι Τσι Τσουάν!

ΔΙΔΑΣΚΕΙ ο Διονύσης Τσετσέλης

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η ανάπτυξη του ποιοτικού, παραδοσιακού Τάι Τσι Τσουάν στην Ελλάδα (όπως και σε όλον τον κόσμο) δεν είναι μεγέθους τέτοιου, που να εξασφαλίζει την ύπαρξη αρκετών εκπαιδευτών υψηλού επιπέδου, ανά την ελληνική επικράτεια. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα προσδοκά να δώσει το On Line Basic Instructor Course (BIC), κάτω από την άμεση και έμπειρη καθοδήγηση της Hellenic Wu’s Tai Chi Chuan Academy και του ίδιου του Επικεφαλής Εκπαιδευτή της, Διονύση Τσετσέλη.

Ανταποκρινόμενοι τόσο στην ανωτέρω πραγματικότητα, όσο και στις συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία, επιλέξαμε να πραγματοποιηθεί το Σχολείο εξ ολοκλήρου On Line. Στο εύλογο ερώτημα εάν τα μαθήματα αυτά είναι δυνατόν να διασφαλίσουν τα οφέλη της φυσικής παρουσίας στη σχολή, όπου υπάρχει άμεση επαφή, διδασκαλία και διόρθωση, απαντάμε ότι με την εμπειρία, που ήδη έχουμε αποκομίσει στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε, μετά λόγου γνώσεως, ότι παρακολουθώντας το διαδικτυακό Σχολείο Εκπαιδευτών της Ακαδημίας μας, θα μπορέσετε να φτάσετε σε πολύ υψηλά επίπεδα γνώσης και ικανότητας.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του BIC είναι να εκπαιδεύσει και να πιστοποιήσει τους ενδιαφερόμενους, παρέχοντάς τους όλη την απαραίτητη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση και εκπαιδεύοντάς τους εντατικά, ώστε να γίνουν Εκπαιδευτές Αρχαρίων στο Γου Τάι Τσι Τσουάν.

Οι απόφοιτοι του BIC θα πρέπει να είναι ικανοί να κατανοούν, να εκτελούν και να διδάσκουν σωστά την ύλη που αντιστοιχεί στο δίπλωμά τους, και να διαδίδουν το παραδοσιακό Τάι Τσι Τσουάν, όπως αυτό διδάσκεται από την Οικογένεια Γου.

Μέσω της διάδοσης του παραδοσιακού, αυθεντικού Τάι Τσι Τσουάν, το BIC φιλοδοξεί να συμβάλλει στην προστασία του Τάι Τσι Τσουάν από χαμηλής ποιότητας διδασκαλία και παραπληροφόρηση, προερχόμενες από εκπαιδευτές οι οποίοι είτε έχουν λάβει ανεπαρκή ή και αμφίβολης ποιότητας εκπαίδευση είτε απλώς είναι αυτοδίδακτοι, έχοντας βασιστεί μόνο σε βιβλία ή σε βιντεοσκοπημένες φόρμες και αποσπασματικά μαθήματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το BIC είναι κατάλληλο για άτομα που είτε είναι ήδη επαγγελματίες σε κάποιον αντίστοιχο τομέα και επιθυμούν να εντάξουν το παραδοσιακό Γου Τάι Τσι Τσουάν στα μαθήματά τους είτε είναι σοβαροί ασκούμενοι, αφοσιωμένοι στη σωματική, νοητική και πνευματική άσκηση.

Συγκεκριμένα, το BIC απευθύνεται σε:

Επαγγελματίες εκπαιδευτές ή βοηθούς εκπαιδευτών:

 • Πολεμικών τεχνών
 • Φυσικών συστημάτων άσκησης (Γιόγκα, Πιλάτες κ.α.)
 • Άλλων στυλ Τάι Τσι Τσουάν
 • Fitness
 • Personal training κ.α.

Αφοσιωμένους ασκούμενους, οι οποίοι επιθυμούν να εμπλουτίσουν, να εμβαθύνουν και να εξελίξουν τις γνώσεις τους στο επίπεδο του εκπαιδευτή.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Στο BIC δεν μπορούν να γίνουν δεκτά άτομα χωρίς πρότερη εμπειρία ή που βρίσκονται σε αρχάριο επίπεδο.

ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ

Στο BIC θα διδαχθεί αναλυτικά και στο απαιτούμενο βάθος όλη η ύλη η οποία απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών ενός μαθήματος Τάι Τσι Τσουάν, τουλάχιστον για τα τρία πρώτα χρόνια μαθητείας του μέσου μαθητή.

Συγκεκριμένα θα διδαχθούν, θα αναλυθούν και θα επεξηγηθούν:

Α) Όλη η Παραδοσιακή Φόρμα των 108 Σχημάτων, της Οικογενείας Γου. Ταυτόχρονα με την αναλυτική διδασκαλία της, η Φόρμα θα επεξηγηθεί σε μεγάλο βαθμό και στο επίπεδο της εφαρμογής της.

Β) Οι βασικές ασκήσεις Τσι Κουνγκ της Οικογενείας Γου.

Γ) Η βασική μεθοδολογία για το χτίσιμο της δομής του σώματος, καθώς και η ισορροπημένη κίνηση, η χαλάρωση και το λύσιμο των αρθρώσεων, η αξιοποίηση της βαρύτητας κατά την κίνηση, οι εσωτερικές διατάσεις του Τάι Τσι Τσουάν, κ.α., σύμφωνα με τις Θεμελιώδεις Αρχές και το Βασικό Πρωτόκολλο.

Θα γίνουν επίσης ειδικά μαθήματα για τη γνώση και την κατανόηση των:

Α) Ιστορία του Τάι Τσι Τσουάν

Β) Θεωρία του Τάι Τσι Τσουάν σύμφωνα με τα Κλασσικά Κείμενα

Γ) Διδακτική

Δ) Επαγγελματική εξέλιξη

ΜΕΘΟΔΟΣ/ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Το BIC θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως, μέσω μαθημάτων στην πλατφόρμα Zoom. Όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά με ζωντανή διδασκαλία από τον ίδιο τον Επικεφαλής Εκπαιδευτή της Hellenic Wu’s Tai Chi Chuan Academy, Διονύση Τσετσέλη.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν ως βοηθήματα το βιβλίο και το βίντεο του Δασκάλου Wu Kwong Yu, με την πλήρη παρουσίαση, διδασκαλία και ανάλυση της Παραδοσιακής Φόρμας των 108 Σχημάτων και των Βασικών αρχών και ασκήσεων του συστήματος, καθώς και εγχειρίδιο μελέτης για όλα τα θεωρητικά μαθήματα του Σχολείου.

Η ύλη του Σχολείου είναι πολύ εκτενής και απαιτητική και ως εκ τούτου προϋποτίθεται εργατικότητα και σοβαρή κατά μόνας εξάσκηση μεταξύ των μαθημάτων, ώστε να είναι απρόσκοπτη και επιτυχής η παρακολούθηση του προγράμματος.

ΔΙΠΛΩΜΑ

Το BIC διοργανώνεται σε άμεση συνεργασία με την International Wu Style Tai Chi Chuan Federation και κάτω από την εποπτεία του Επικεφαλής της Οικογενείας Γου, Δασκάλου Wu Kwong Yu, μοναδικούς αρμόδιους φορείς παγκοσμίως για την ορθή διδασκαλία και πιστοποίηση του αυθεντικού στυλ Γου, οι οποίοι εκδίδουν και υπογράφουν το δίπλωμα που θα δοθεί στους αποφοίτους του.

Το Δίπλωμα, στο οποίο θα αναγράφεται ο τίτλος Wu Style Tai Chi Chuan – Beginner’s Instructor, θα χορηγηθεί μετά από προφορικές και γραπτές εξετάσεις στα θεωρητικά, ζωντανή εξέταση στη διδακτική ενός μαθήματος, καθώς και παρουσίαση στο απαιτούμενο επίπεδο ολόκληρης της Διδακτέας Ύλης (Φόρμα των 108 Σχημάτων, Τσι Κουνγκ και Βασικές Ασκήσεις), η οποία θα πρέπει να κατατεθεί από τον σπουδαστή στην Hellenic Wu Style Tai Chi Chuan Academy, σε βίντεο.

Τις εξετάσεις θα διεξαγάγει επιτροπή υψηλόβαθμων εκπαιδευτών της International Wu Style Tai Chi Chuan Federation, με την ευθύνη του Επικεφαλής Εκπαιδευτή της Ελληνικής Ακαδημίας, έχοντας λάβει ειδική άδεια από τον Δάσκαλο Wu Kwong Υu.

Το πρόγραμμά μας είναι εγκεκριμένο, επίσης, από την Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού – Κουνγκ Φου, τη μόνη αναγνωρισμένη από την Ελληνική Πολιτεία Ομοσπονδία Κινεζικών Πολεμικών Τεχνών. Ως εκ τούτου, το δίπλωμα των αποφοίτων μας μπορεί να αναγνωριστεί άμεσα από την Ε.Ο. Γουσού – Κουνγκ Φου και – υπό προϋποθέσεις – να δώσει στον κάτοχό του το δικαίωμα να λάβει μέρος στις σχολές προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, και μέσω αυτής, να αποκτήσει το Πτυχίο Προπονητή και την Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε άτομα τα οποία δεν επιθυμούν ή δεν είναι έτοιμα να εξεταστούν, χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης, από την Hellenic Wu’s Tai Chi Chuan Academy.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Το BIC θα ξεκινήσει στις αρχές Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει 15 Σαββατοκύριακα (200 διδακτικές ώρες), τα οποία θα κατανεμηθούν από ένα κάθε μήνα.

Οι ημερομηνίες και οι ώρες διεξαγωγής των μαθημάτων είναι οι κάτωθι (Σημ: Διατηρούμε το δικαίωμα να αλλάξουμε κάποια ημερομηνία, σε περίπτωση ανωτέρας βίας):

 • 6-7 Φεβρουαρίου 2021 (09.00 – 14.00)
 • 6-7 Μαρτίου 2021 (09.00 – 14.00)
 • 3-4 Απριλίου 2021 (09.00 – 14.00)
 • 8-9 Μαΐου 2021 (09.00 – 14.00)
 • 5-6 Ιουνίου 2021 (09.00 – 14.00)
 • 3-4 Ιουλίου 2021 (09.00 – 14.00)
 • 11-12 Σεπτεμβρίου 2021 (09.00 – 14.00)
 • 2-3 Οκτωβρίου 2021 (09.00 – 14.00)
 • 6-7 Νοεμβρίου 2021 (09.00 – 14.00)
 • 4-5 Δεκεμβρίου 2021 (09.00 – 14.00)
 • 8-9 Ιανουαρίου 2022 (09.00 – 14.00)
 • 5-6 Φεβρουαρίου 2022 (09.00 – 14.00)
 • 12-13 Μαρτίου 2022 (09.00 – 14.00)
 • 2-3 Απριλίου 2022 (09.00 – 14.00)
 • 7-8 Μαΐου 2022 (09.00 – 14.00)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλώ αποστείλετε τα στοιχεία σας και σύντομη περιγραφή της σχέσης σας με το Τάι Τσι Τσουάν, τις πολεμικές τέχνες ή άλλη σωματική άσκηση, στο email: info@taichichuan.gr

Comments: 1

 • Natasha (Anastasia) Aretha

  9 Ιανουαρίου, 2021

  Είμαι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Οριστικής Τέχνης και υπότροφος του ΙΚΥ στον τομέα χορός στην Ν. Υόρκη. Ασκούμε στο Ται τσι Γιανγκ στυλ από το 1990 και έχω πτυχίο από το European school of t’ai chi (uk) ltd κατά την παραμονή μου στην Ν.Υορκη έκανα εντατικά μαθήματα αϊκίντο ,πήρα πτυχίο ρεφλεξολογίας . Έκτοτε χορεύω χορογραφω ασκούμε κ διδάσκω Ται Τσι , παρακολουθώ σεμινάρια Ται Τσι κ διαλογισμου στην Αγγλία ισπανια και λαμβάνω μέρος σε συναντήσεις push hands στην Ευρώπη. Κάνω θεραπευτικό μασάζ και τώρα …μαζεύω ελιές… Πάντα με ενδιαφέρει να μάθω , εμβαθύνω σε σωματικές κ πνευματικές πρακτικές…. και μια άλλη σχολή Ται Τσι σίγουρα έχει πολύ ενδιαφέρον! Παρακαλώ στείλτε μου πληροφορίες για το πρόγραμμα όταν είναι δυνατό. Καλή χρονιά Νατάσα Αρέθα

Post a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.